Welkom bij het SAFE SIDE FESTIVAL 

 

SAFE SIDE ROUTES

Een theatrale reis  per voet.

De voorgaande jaren is er hard gewerkt aan het realiseren van het Safe Side Festival. Een multidisciplinair cultureel festival dat op het Forteiland -een Unesco Wereld erfgoedlocatie- zou gaan plaatsvinden. Omringd door het levendige havengebied van IJmuiden zou het festival een spannend programma bieden, met voorstellingen en exposities in de binnen- en buitenruimtes van het Fort. De eerste editie stond gepland op 31 mei 2020, maar COVID 19 gooide wereldwijd roet in het eten. 

Van 1 juli 2021 tot 1 juli 2022 liep een aangepaste versie van het festival. De Safe Side Routes zijn vijf multidisciplinaire kunstwandelingen rondom existentiële levensthema's die je op reis nemen door heel Velsen. De wandelingen zijn een ketting van ontmoetingen die alles in een zijn. Licht, duister, soms grappig, prettig herkenbaar of volkomen onverwacht. Een beetje zoals het leven zelf.  Alle routes hadden een eigen kleur en stonden voor een levensthema; rouw, heimwee, familie, gebed en veiligheid. Door het kiezen van een kleur, bepaalde het lot wat je pad trof.

Wandelen kon volkomen veilig, via routekaart en app. Met de Safe Side Routes werd de beleving omgedraaid. De wandelaar werd zelf onderdeel van het stuk.

Passen die gepaard gingen met verwondering. programma SAFE SIDE ROUTE
   
 
 
E-mailen