Muziektheater |   Ekaterina Levental     |     LEKS compagnie

De Weg

Als alles bijna helemaal tot stilstand is gekomen, op het punt staat uit elkaar te vallen, dan komt de hoop in beweging, op zoek naar ademruimte. Op het Safe Side festival toont Ekaterina De Weg en het vervolg De Grens. De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener en geïllustreerd met prachtige muziek. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. 

De Grens

In De Grens het vervolg op De Weg vertelt en zingt Ekaterina over haar afkomst, en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. De Grens is een muziektheatervoorstelling gebaseerd op dagboekfragmenten (van Ekaterina Levental), uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

Schoppenvrouw

Schoppenvrouw is een autobiografische muziektheatervoorstelling. Hierin staat de oma van vertelster en zangeres Ekaterina Levental centraal. Een heldin voor de familie, maar ook een verschrikkelijke vrouw om mee samen te wonen. De voorstelling is een spel met identiteiten, en tevens een ode aan hoop en vrijheid. De vrijheid om te mogen veranderen. Ook gaat het over de angst, die steeds weer de vrijheid blokkeert. Hoe ga je met je eigen identiteit om? Met de minder plezierige kanten van je naaste familie? Familie draag je in jezelf mee. Na het overlijden van haar oma omarmt Ekaterina al haar kanten, de goede en de verafschuwde. Ze herkent haar oma in zichzelf, wordt even een met haar en is daardoor in staat om haar los te laten.

LEKS brengt verhalen op het snijvlak van klassieke muziek en theater. Van grote zaal tot intieme huiskamersetting, LEKS maakt prikkelend muziektheater voor een breed publiek. LEKS Compagnie bestaat uit performer Ekaterina Levental en vormgever Chris Koolmees. Sinds 2012 maakt LEKS compact muziektheater; ontroerend, confronterend actueel en altijd verrassend dichtbij.

Meer over Ekaterina Levental | LEKS

 
 
 
E-mailen